Telefon: +40 744 422 918

(Luni - Vineri)

Str. Cetatea Histria, Nr 1, Bl. MII b /13, Sc. 1, Parter

București, România

Stomatologie generala: tratarea cariilor, detartraj și igienă orală

Serviciul de:

Stomatologie Generală

Stomatologie Generala Ruru Dent | Clinica Stomatologica Bucuresti

Stomatologia generală previne şi tratează problemele legate de sănătatea dentară. Astfel că, în clinica noastră efectuăm o varietate largă de tratamente de profilaxie, ce ajută la păstrarea unei igiene bucale corecte precum: detartrajul, cosmetică dentară, tratamentul cariilor simple şi complicate etc.

Prevenția reprezintă primul pas în drumul către o dantură de invidiat. Este foarte important să înțelegem ce înseamnă prevenția și profilaxia în stomatologie. Cea mai importantă etapă în îngrijirea dinților este, fără doar și poate, profilaxia.

Igiena orală reprezintă baza îngrijirii orale! Este esențial să învățăm cum să ne spălăm dinții și care sunt metodele auxiliare de îngrijire dentară pentru a ne menține sănătatea dinților pe termen lung. Este important de reținut că, la fiecare 6 luni, trebuie realizată și o igienizare profesională în cabinetul stomatologic: îndepărtarea tartrului, periaj profesional și air-flow.

Detartrajul constă în îndepărtarea depunerilor dure de tartru (piatra dentară) cu ajutorul aparatului cu ultrasunete. Tartrul este, de fapt, o acumulare de bacterii foarte bine sedimentată pe suprafaţa dintelui, supra şi subgingival. Printr-un periaj realizat profesional de către medicul dentist se îndepărtează placa dentară (depunerile moi) şi coloraţiile de pe suprafaţa dinţilor. Finisarea procesului de curăţire a suprafeţelor dentare se realizează la final cu ajutorul aparatului de Air Flow, duş cu presiune ce lasă o senzaţie extrem de plăcută, de curăţenie.

Tratamentul cariilor se realizează prin îndepărtarea țesuturilor afectate și restaurarea dintelui cu ajutorul materialelor de obturație coronară. Dispunem de cele mai bune materiale de obturație coronară, care îndeplinesc cele trei condiții esențiale de: calitate-estetică, rezistență mecanică și durabilitate.